10 Aralık 2014 Çarşamba

Çiğ Brokoli Salatası


Brokoli, içinde A,C,E,K,B2,B3,B6 vitaminlerini barındıran, bağışıklık sistemini güçlendiren, antioksidan ve koruyucu olarak, kış aylarının çok yararlı bir sebzesidir. Uzmanlara göre bağırsakları çalıştırır, karaciğer ve akciğeri destekler. Kalp ve damar sağlığı için de yararlıdır, kolesterolü düşürür. Kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko, demir gibi mineralleri de içerir. Vücudu toksinlerden arındırır, detoks etkisi yapar, serbest radikallerle mücadele ederek bedeni  hastalıklara karşı korur. Kalorisi çok düşüktür, diyet yapanlar kullanabilir, lifli olduğu için tok tutar, sindirimi kolaylaştırır.
Ben daha çok çiğ olarak kullanıyorum.  Bunun yanı sıra çorba, buharda haşlayıp çeşitli soslar ekleyerek salata ve zeytinyağlı yemeğini de yapıyorum.

Çiğ brokoli salatası 

Malzeme:
1 küçük brokoli
1 küçük aysberg marul
1 adet kuru soğan
4-5 adet siyah zeytin
4-5 adet yeşil zeytin
1 adet domates ( artık zamanı geçti )
1 kaşık sızma zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1/2 limon suyu
Tuz

Yapılışı:
Brokoli çiçeklerini ve marulu sirkeli suda bekletip iyice yıkayın ve süzün.
Salata tabağına iri doğranmış marulu ve brokoli çiçeklerini koyun.
Soğanı iri doğrayıp çiçeklerin üzerine yayın.
Domatesi dilimleyip ekleyin.
Zeytinleri de ilave edin ve sosunu döküp servis yapın. AFİYET OLSUN.

Sosu:
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder