16 Ağustos 2014 Cumartesi
Labneli patates püresi ve sebze
Labneli patates püresi ile sebze sote
İçindekiler:
3 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı labne peyniri
Çok az muskat rendesi
Tuz
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 adet küçük boy havuç
3 adet yeşil köy biberi
1 veya iki diş az ezilmiş sarımsak ( arzuya bağlı)
Bir iki tutam taze kekik veya bir çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz koymak isterseniz soya sosunun tuzunu dikkate alarak koyun, sadece soya sosunun tuzu yeterli olabilir.
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Patatesleri haşlayın.
2. Kabak, havuç ve patlıcanı soyun, küp şeklinde doğrayın. ( patlıcanları tuzlu suda biraz bekletin, acısı çıksın, sonra sıkarak sudan çıkarın. H avucu da kararmaması için tam tavaya koyacağınız zaman soyun ve doğrayın veya suda bekletin.
3. Tavaya yağı koyun, havucu bir dakika karıştırın, patlıcan ve kabakları ilave edin, orta ateşte yakmadan, karıştırarak üç dört dakika soteleyin. Ardından sarımsakları, iri doğranmış biberleri, domatesi ekleyip karıştırın ve tavanın kapağını kapatın. Beş altı dakika bu şekilde kısık ateşte sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben biraz diri bırakıyorum, siz damak tadınıza göre daha fazla pişirebilirsiniz.
4. Sebzeler yumuşayınca soya sosu ve baharatları ekleyip bir dakika çevirin ve ateşten alın.
5. Haşlanmış patatesleri ezin, bir çay bardağı süt ve bir miktar tuzla kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp biraz ılıtın, labne peyniri ve muskat rendesini ekleyin. Karıştırarak labne peynirini iyice yedirin.
6. Servis tabağına sıcak püreyi yayın, üzerine sotelediğiniz karışımı yerleştirin. Dilerseniz üzerine bir miktar kaşar rendeleyebilirsiniz. Yanında yeşil, yağsız bir salata ile tüketmenizi öneririm. AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder