19 Ocak 2015 Pazartesi

Peynir topları




Yılbaşı menüsünden seçmelere devam ediyorum... 
Bu tarifi, yemeklerde başlangıç olarak tüketebileceğiniz gibi, kahvaltı ve çay saati için de yapabilirsiniz. Ayrıca peynir sevmeyen çocuklar için eğlenceli bir tarif olabilir.

MİNİK HAMUR KASESİNDE PEYNİR TOPLARI

Hamuru için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı buzlu su
Bir fiske tuz (yani çok çok az / peynirin tuzu ile dengeli konmalı)
Alabildiği kadar un ( sert bir hamur olacak)

Hamurun yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp (önce ıslak malzemeler, sonra kuru malzemeler) hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin ve merdane ile açın. 
Çay bardağı ağzı büyüklüğünde daireler kesin. Bastırarak yağlanmış minik tart kalıplarına yerleştirin. 160 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. (Benim fırınım öyle pişiriyor, siz kendi fırınınıza göre, hafif pembeleşinceye kadar tutun.) Fırından çıkarıp soğutun.

Peynir malzemesi:
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
1 kaşık süzme yoğurt
5-6 dal kıyılmış dere otu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı çörek otu

Süslemek için:
Maydanoz yaprakları
1 adet kırmızı biber

Peynir toplarının yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak, elinizde küçük peynir topları hazırlayın. 
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz hamur kaselerine peynir toplarını yerleştirin.
Servis tabağına alıp kırmızı biber ve maydanozla süsleyin. Ortaya çok renkli ve şık bir görüntü çıkıyor. AFİYET OLSUN:



3 yorum: