9 Mayıs 2014 Cuma

Kolay pasta





Tatlı, kaçamakların en güzeli, en tatlısı:)) Adı üzerinde çok tatlı bir şey...  Zararlı olduğunu bile bile bazen insanın canı istiyor.  Çok sık olmasa da ben de ara sıra yapıyorum. Yaparken de hep bir bahane var; moralimiz bozuk, onun sevdiği, şuna sürpriz,  o istedi, bu söyledi falan falan... Aslında herkes tatlı seviyor, ama bazıları sütlü tatlıları bazıları şerbetli tatlıları tercih ediyor. Gerçekten bizde sütlü tatlı sevenler arasındayız.  Ağır beslenme bize göre değil, zaten tipimizden de hafif beslendiğimiz belli oluyor:)) 
Ancak,
Şekerin hücreleri yıprattığını, zarar verdiğini bile bile yine de hepimiz ara sıra yiyoruz. Zararlı olduğunu söyleyen uzmanlar, doktorlarda yiyorlar tabii...  İnsanoğlu işte, söz konusu tatlı olunca! 

Neyse, kısaca bile isteye bugün bir tatlı yaptım. Canımız tatlı istedi kızlarla, akşama da yeğenim gelecekti (dedim ya hep bir mazeretimiz var), çok uğraşmak istemedim ve evdeki malzemeleri gözden geçirdim. Pötibör bisküvi buldum, hemen kafamda şekillendi, evde olan bir çok malzemeyi karıştırıp bir tatlı hazırladım. Vallahi çok ta lezzetli oldu. Yedik, mutluluk hormonunu aktive ettik:)))
Bisküvi de trans yağ asidi var, kalorili bir pasta, ama ne yapalım ara sıra oluyor, ince bir dilim nefsimizi tatmin ediyor işte... Şimdi bu tarifi paylaşıyorum.

PÖTİBÖR BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA

İçindekiler:
2 paket pötibör bisküvi
1/2 paket çikolatalı puding
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kako
6 adet gün kurusu kayısı
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz veya fındık ( ben ikisini de koydum)
1 büyük kırmızı elma
1 portakal
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı rom ( koymasanız da olur)

Yapılışı: gülümseyin:)
1. Derin bir kaba bisküvileri irice ufalayın.
2. Bir bardak sütle yarım paket çikolatalı pudingi pişirip biraz soğutun ve bisküvilere ekleyin.
3. Gün kurularını ince doğrayıp içine katın.
4. Ceviz ve fındığı ekleyin.
5. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
6. Rom, hindistan cevizi ve kakaoyu katın.
7. Elmayı rendeleyin, karışıma ekleyin ve hepsini iyice karıştırın. 
Çok katı olursa bir iki kaşık süt ekleyin. ( Cıvık olursa da bisküvi ekleyin, bu tarif tam geliyor, ancak bardak boyları farklı olabileceğinden bu açıklamayı yapmak istedim.)
8. Streç film serdiğiniz bir kalıba karışımı bastırarak yerleştirin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
9. Servis tabağına ters çevirin, streç filmi çıkarın, kabuğunu rendelediğiniz portakalı dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder