1 Eylül 2014 Pazartesi
Fransız tostu
Fransız Tostu (French Toast) / kızımın tarifi:))
Malzemeler: 1 kişilik
2 dilim ekmek ( dilediğiniz türde, tercihen çok taze olmasın)
1 yumurta
3 yemek kaşığı yağsız süt (yağlı da kullanabilirsiniz)
1 tutam tuz
Bir parça tereyağı (10gr yeterli)
Sos için:
10 vişne
10 frambuaz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: gülümseyin:)
1.Yumurta, süt ve tuzu iyice çırpın. Karışımı geniş bir kaba koyun, ekmekleri yerleştirin ve ekmeklerin karışımı iyice emmesi için biraz bekleyin.
2. Tavayı kızdırın, tereyağı ile iyice yağlayın.
3. Ekmekler karışımı iyice emdikten sonra, tavaya ekmekleri yerleştirin. Kısık ateşte ekmekler iyice kızarana kadar her iki tarafını çevirerek pişirin.
Frambuaz, vişne ve şekeri küçük bir tencerede ara ara karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Servis:
Kızaran ekmekleri tabağa alın, üzerine vişne-frambuaz sosunu ekleyin. Dilerseniz tarçın ekleyebilir ve nane ile sunumunuza renk katabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder