23 Haziran 2014 Pazartesi

Buğday salatası

Vejetaryen tariflerime devam ediyorum...
Buğday salatasına maş fasulyesi ve yer fıstığı ekledim, böylece besin değeri arttı. Yanında bir sebze yemeği ve bir kase yoğurtla (bana bu salata ve yoğurt yeterli geliyor) dengeli bir öğle yemeği, içeriğindeki kompleks karbonhidrat, protein, vitamin ve mineral açısından da zengin bir menü oldu. Dilerseniz haşlanmış bir yumurta ilave edebilirsiniz.


YER FISTIKLI VE MAŞ FASULYELİ BUĞDAY SALATASI

İçindekiler:
1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı maş fasulyesi
15-20 adet kavrulmamış yer fıstığı (tuzsuz olarak tavada biraz kavurup kabuklarını soyun )
5 adet doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış dere otu
2 yemek kaşığı doğranmış nane
10 adet mini (cherry) domates ( ikiye bölün)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu ( tadına bakarak koyun)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1,5 çay kaşığı kaya tuzu

Yapılışı: gülümseyin:)
1. Buğday ve maş fasulyesini yıkayın ve 2 bardak suyla düdüklü tencereye koyup bir iki taşım kaynatın ve ateşi kapatın. Bir saat kadar ağzını açmadan buğday ve maş fasulyesini yumuşamasını bekleyin. ( Düdüklü tencere yoksa normal tencerede kaynatın, ateşi kapatıp daha uzun bir süre bekletin.) Suyunu çeken tahıl ve bakliyatın biraz soğumasını bekleyin.
2. Derin büyük bir kaseye yeşillikleri, fıstıkları, domatesleri koyup buğday ve maş fasulyesini ekleyin.
3. Küçük bir kaseye yağ, limon suyu, nar ekşisi, pul biber, sumak ve tuzu koyarak bir sos hazırlayın.
4. Hazırladığınız sosu salataya ekleyip iyice karıştırın. Üzerini domates, fıstık ve nane yapraklarıyla süsleyin. 10-15 dakika salatanın sosu emmesini, tadını bulmasını bekleyin. AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder