11 Haziran 2014 Çarşamba
Ispanaklı, peynirli sandviç
Ispanak, A,C,E ve B grubu vitaminleri; demir, magnezyum, fosfor, kalsiyum, iyot mineralleri ve protein açısından oldukça değerli, koyu yeşil yapraklı bir sebze. Bağışıklığı güçlendirir, kemik sağlığı açısından yararlıdır, lifli yapısıyla bağırsak sağlığını korur, kalbe iyi gelir.
Tabii tüm bunlardan yararlanmak için ıspanağı çiğ ve çok taze tüketmek gerekir. Çok çeşitli malzemelerle çiğ ıspanak salatası yapabilirsiniz ( salatalar bölümünde ), sandviç ve hamburger yapabilirsiniz.
Taze ıspanak bulduğumda bekletmeden hemen salatasını yapıyorum, bazen de sandviç veya hamburger yapıyorum, yani taze ve pişirmeden tüketmeye çalışıyorum.
Ispanak alırken yapraklarının ve köklerinin taze, yıpranmamış olmasına özen gösterin. Satın aldığınız gün hemen pişirin ve pişirdiğiniz öğünde tüketin. Çünkü ıspanak pişmeden veya piştikten sonra bekletildiğinde toksin üreten bir sebze, onun için toksin yüklenmek istemiyorsanız bu yararlı sebzeyi taze tüketin ve bekletmeyin.
Bugün de, ara öğünde yaptığım sandviçin görüntüsünü ve tarifini ekliyorum. Ve sizlere de öneriyorum, hem lezzetli hem sağlıklı. Bu arada siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
Ben sandviçimi beyaz peynir, domates, salatalık, ceviz ( ceviz görünmemiş ) taze ıspanak yapraklarıyla yaptım. Maalesef susamlı hamburger ekmeğinin cazibesine kapılıp, bu kez beyaz hamburger ekmeğiyle yaptım. Ancak tam buğday veya çavdar ekmeğiyle de yaptığım için, hepsinin lezzetli olduğunu söyleyebilirim, siz sağlıklısını yapın:))
Önce hamburger ekmeğini ikiye böldüm, aralarına içine biraz kekik serptiğim bir tatlı kaşığı sızma yağı sürdüm, malzemeleri yerleştirdim ve afiyetle yedim:))
Çocuklarınıza da yapabilirsiniz, ana malzeme olarak ıspanağı kullanıp, onların istedikleri malzemeleri ekleyerek hazırlayabilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder