Bugünkü öğle yemeğim, haşlanmış patates dilimi üzerinde sebze sote ve salatalık, dereotu ve taze naneyle hazırladığım bir kase cacıktan oluştu. Bazen yoğurt yerine bir büyük dilim peynirle tüketiyorum. Her iki şekilde de oldukça doyurucu ve besleyici bir menü. Kendimi taze ve rahat hissetmemi sağlıyor:))
HAŞLANMIŞ PATATES VE SEBZE SOTE
İçindekiler: 2 kişilik
1 adet büyük boy patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 küçük havuç
1 adet köy biberi
1 adet kırmızı biber
1/2 soğan veya 2 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak birini veya ikisini veya hiçbirini)
1 adet domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Kaya tuzu
1,5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Patatesi yıkayıp küçük derin bir tencerede su ve yarım çay kaşığı tuzla ezmeden haşlayın.
2. Patlıcanı kabuklarını soyup, doğrayıp ve on dakika tuzlu suda acısının çıkması için bekletin.
3. Kabağın dışını ince kazıyın ve doğrayın ve bir tabağa alın.
4. Tavaya yağı koyup küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsakları, küçük doğranmış havucu, iri doğranmış biberleri ve az tuzu ekleyip orta ateşte soteleyin.
5. Patlıcanın suyunu sıkıp tavaya ilave edin ve karıştırmadan tavayı sallayarak ( malzemeleri hoplatarak) pişirmeye devam edin.
6. Kabak dilimlerini ekleyip 3-4 dakika soteleyin, ardından domates, pul biber ve biraz tuz koyup kısık ateşte malzemelerin yumuşamasını sağlayın. Ben daha yararlı olması için biraz diri yiyorum, siz damak tadınıza göre pişme süresini ayarlayın.
7. Haşlanmış patatesi ikiye bölün, hazırlamış olduğunuz sebze karışımını patates dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerine kekik serperek sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN.
Not: Diyabet sorunu olanlar patates ve havuç koymadan yapabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder