BEĞENDİ SOS YATAĞINDA
ET SOTE
İçindekiler: (4
kişilik)
250
gram dana kuşbaşı
1
adet soğan
2
adet yeşil sivri biber (tatlı)
1
adet orta boy domates
1
tatlı kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Bir
tutam tarhun otu
½
çay kaşığı pul biber
Tuz
Beğendi:
2
adet orta boy patlıcan
2
kaşık un
2
kaşık tereyağı
2
bardak süt
2
yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1
tutam karabiber
Tuz (
kaşar peynirinin tuzuna göre ayarlayın)
Yapılışı:
gülümseyin:)
1- Etleri
yıkayın ve bir tencereye koyun, kısık ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirin; Suyunu çekince yağı ve ince doğranmış
soğanları, biberleri ekleyin.
2- Soğan ve biberler yumuşayınca domatesi ilave edip biraz karıştırın.
3- Daha sonra salça koyup bir kaç dakika soteleyin.
4- Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ilave edin.
5-Kısık ateşte ara sıra kontrol ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6- Tuz ve biberini ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşi kapatın. Etin sertleşmemesi için tuzun sonradan eklenmesi iyi olur.
2- Soğan ve biberler yumuşayınca domatesi ilave edip biraz karıştırın.
3- Daha sonra salça koyup bir kaç dakika soteleyin.
4- Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ilave edin.
5-Kısık ateşte ara sıra kontrol ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6- Tuz ve biberini ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşi kapatın. Etin sertleşmemesi için tuzun sonradan eklenmesi iyi olur.
Beğendi
için;
1- Patlıcanları ızgarada veya ocakta közleyin.
2- Limon suyu sıktığınız su dolu bir kaba közlenmiş patlıcanları sokup çıkarın.
3- Kesme tahtasında kabuklarını soyup bıçakla iyice kıyın.
4- Bir sos tavasına yağı ve unu koyup kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık üç dört dakika kavurun.
5- Bir elinizle azar azar sütü ekleyin, diğer elinizle bir çırpma teliyle topaklanmaması için sürekli karıştırın. 6-6- Sütün hepsini karışıma yedirin, koyu bir krema gibi olunca ateşten alın. İçine patlıcanları,karabiber ve kaşarı ekleyip tekrar çırpın.
1- Patlıcanları ızgarada veya ocakta közleyin.
2- Limon suyu sıktığınız su dolu bir kaba közlenmiş patlıcanları sokup çıkarın.
3- Kesme tahtasında kabuklarını soyup bıçakla iyice kıyın.
4- Bir sos tavasına yağı ve unu koyup kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık üç dört dakika kavurun.
5- Bir elinizle azar azar sütü ekleyin, diğer elinizle bir çırpma teliyle topaklanmaması için sürekli karıştırın. 6-6- Sütün hepsini karışıma yedirin, koyu bir krema gibi olunca ateşten alın. İçine patlıcanları,karabiber ve kaşarı ekleyip tekrar çırpın.
7- Servis
tabağına beğendi sosu yayarak koyun, üzerine et soteyi yerleştirin.
Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN.
SÜRPRİZ KÖFTE
SÜRPRİZ KÖFTE
İçindekiler:
6 adet
bıldırcın yumurtası
1
adet yumurta
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1,5
çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
½
çay kaşığı karabiber
Sosu için: 2 adet
orta boy domates
2
kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
çok
az tuz
1- Bıldırcın
yumurtalarını 2 dakika haşlayın ve kabuğunu soyun.
2- Bir tarafta bulgurları sıcak suyla ıslatıp şişmesini ve iyice suyunu çekmesini sağlayın.
3- Soğanı rendeleyin.
4- Kıyma, soğan, bulgur,yumurta, maydanoz, un, tuz ve karabiberle bir hamur yapın. Malzemenin birbirini tutmasını sağlayın.
5- Malzemeyi 6 parçaya bölün ve her bir parçanın ortasına haşlanmış bir adet bıldırcın yumurtası koyup etrafını iyice kapatın.
6- Hazırladığınız köfteleri bir fırın kabına alın.
7- Bir sos tenceresine domatesleri rendeleyin, içine yağ, pul biber, bir tutam tuz atıp bir taşım kaynatın.
8-Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip sıcak servise sunun. ( Dilerseniz bu karışımı yağda kızartabilirsiniz, çok lezzetli olur, ancak sağlıklı olmasını isterseniz fırında pişirin.) AFİYET OLSUN.
KÖZLENMİŞ PATLICANLA SOYA KIYMALI (VEYA DANA KIYMALI) KARNIYARIK
TAVUKLU WRAP
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet lavaş ekmeği (marketlerde paket içinde satılıyor)
1 adet bütün tavuk göğsü
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı toz zencefil veya çok az rendelenmiş taze zencefil
2 çay kaşığı pul biber
Soya sosu çok tuzlu olduğu için tuz koymuyoruz!!
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Tavuk göğsünü yıkayıp süzün ve bıçakla enine keserek inceltin. Dilerseniz ızgarada pişirin, dilerseniz suda haşlayıp ince dilimler halinde kesin.
2- Tavaya yağı koyup ısıtın, ikiye böldüğünüz soğanları yarım daire şeklinde doğrayıp ilave edin. Bir kaç dakika orta ısıdaki ateşte soteleyin.
3- İri ve uzun doğranmış biberleri ekleyip biberleri çok az yumuşatın. Sebzeleri çok pişirmeyin biraz diri olsun.
4- Soya sosunu ve baharatları ilave edin. Karıştırıp ateşi kapatın.
5-Dilimlediğiniz tavukları ekleyip karıştırın.
6- Lavaş ekmeklerini ısıtın, tavuklu harcı dörde bölün ve lavaşlara paylaştırın, üzerine harcı yayıp rulo şeklinde sarın.
7- Yanına istediğiniz salatalık malzemesini koyup üzerine kabuğu soyulmuş badem serpin. Bademi dilerseniz iç harca ekleyebilirsiniz. Bademleri kolay soyma yöntemi püf noktalarında var. AFİYET OLSUN.
ISPANAKLI DALYAN KÖFTE
BULGUR PİLAVI ÜZERİNDE TAZE SOĞANLI ET SOTE
PATATES PÜRESİ KUCAĞINDA PİRZOLA
İçindekiler:
10 adet kuzu pirzola (kekik ve tarhun otu serpilmiş)
Kekik, tarhun otu
Püre için:
4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 büyük su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ucu kadar muskat rendesi
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın.
2- Püreyi pişireceğiniz derin bir tencereye haşlayıp soyduğunuz patatesleri alın ve ezme aleti ile iyice ezin. Süt, tuz ve tere yağını ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin. (Pürüzlü olursa piştikten sonra blender ile ezebilirsiniz.)
3- Bu arada, ızgarada veya yapışmaz tavada yağ koymadan pirzolaların her iki tarafını pişirin.
4- Püreyi ateşten alıp kaşar peyniri ve rendelenmiş az miktardaki muskatı ekleyip bir çırpma teliyle karıştırın. 5- Sıcakken servis tabağının ortasına koyun. ( kişi sayısın göre ayarlayın)
6- Pürenin tam ortasına pirzolaları yerleştirin ve yeşillik vs. ile servis yapın. Tabağın kenarlarına kuru kekik ve tarhun otu serpebilirsiniz. Salata ile tüketildiğinde sağlıklı, hafif ve lezzetli bir ana yemektir. AFİYET OLSUN.
SALÇALI PARMAK KÖFTE
2- Bir tarafta bulgurları sıcak suyla ıslatıp şişmesini ve iyice suyunu çekmesini sağlayın.
3- Soğanı rendeleyin.
4- Kıyma, soğan, bulgur,yumurta, maydanoz, un, tuz ve karabiberle bir hamur yapın. Malzemenin birbirini tutmasını sağlayın.
5- Malzemeyi 6 parçaya bölün ve her bir parçanın ortasına haşlanmış bir adet bıldırcın yumurtası koyup etrafını iyice kapatın.
6- Hazırladığınız köfteleri bir fırın kabına alın.
7- Bir sos tenceresine domatesleri rendeleyin, içine yağ, pul biber, bir tutam tuz atıp bir taşım kaynatın.
8-Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip sıcak servise sunun. ( Dilerseniz bu karışımı yağda kızartabilirsiniz, çok lezzetli olur, ancak sağlıklı olmasını isterseniz fırında pişirin.) AFİYET OLSUN.
KÖZLENMİŞ PATLICANLA SOYA KIYMALI (VEYA DANA KIYMALI) KARNIYARIK
İçindekiler:
6 adet
orta boy kemer patlıcan
1
adet orta boy küp şeklinde domates
1
adet halka doğranmış yeşil biber
1
adet ince doğranmış orta boy soğan
1
diş ezilmiş sarımsak
1
su bardağı soya kıyması ( veya dana kıyma)
1
tatlı kaşığı domates salçası
1
tatlı kaşığı biber salçası
2
yemek kaşığı zeytinyağı
1
çay kaşığı pul biber
1
çay kaşığı kekik
1
çay kaşığı kimyon
50
gr. Rendelenmiş kaşar peyniri ( diyette olanlar koymayabilirler.)
1
çay kaşığı tuz ( tuzu çok sevmiyorum ve ölçü vermiyorum
ama çok az kullanmanızda yarar var.)
1
su bardağı sıcak su
Üzerini süslemek için:
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Patlıcanları fırının ızgara kısmında veya ocakta közleyin. Şimdi her yerde bulabileceğiniz ocak üzerinde sebze közleme aparatları satılıyor. Közlenen patlıcanları dikkatli bir şekilde baş kısımları ve sapı kalacak şekilde tamamen soyup bir fırın tepsisine yerleştirin. Ortalarını hafifçe bıçak yardımıyla açın. Bu arada soya kıymasını bir çay bardağı sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin.
2- Bir tavaya zeytinyağı, sarımsak ve soğanları koyup soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin. ( Dana kıyması ile yaparsanız bu aşamada eti ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.)
3 -Biberleri ve domatesleri ilave edip iki üç dakika karıştırın.
4- Salçayı ilave ettikten bir iki dakika sonra tuzunu, baharatlarını ve soya kıymasını katıp malzemeleri birbirine iyice karıştırın ve ateşi kapatın.
1- Patlıcanları fırının ızgara kısmında veya ocakta közleyin. Şimdi her yerde bulabileceğiniz ocak üzerinde sebze közleme aparatları satılıyor. Közlenen patlıcanları dikkatli bir şekilde baş kısımları ve sapı kalacak şekilde tamamen soyup bir fırın tepsisine yerleştirin. Ortalarını hafifçe bıçak yardımıyla açın. Bu arada soya kıymasını bir çay bardağı sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin.
2- Bir tavaya zeytinyağı, sarımsak ve soğanları koyup soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin. ( Dana kıyması ile yaparsanız bu aşamada eti ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.)
3 -Biberleri ve domatesleri ilave edip iki üç dakika karıştırın.
4- Salçayı ilave ettikten bir iki dakika sonra tuzunu, baharatlarını ve soya kıymasını katıp malzemeleri birbirine iyice karıştırın ve ateşi kapatın.
5- Soya kıymalı karışımı
patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dağıtın. Her bir
patlıcanın üzerini birer dilim domates ve biberle süsleyin.
6- Karışımı pişirdiğiniz tavanın dibini ( yağ ve salça kalıntısını ) bir bardak sıcak suyla çalkalayın ve patlıcanların kenarından fırın tepsisine dökün. 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika biber ve domateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7-Fırın dan çıkardığınız patlıcanların üzerine kaşarları serpip hemen servis yapın.
AFİYET OLSUN.6- Karışımı pişirdiğiniz tavanın dibini ( yağ ve salça kalıntısını ) bir bardak sıcak suyla çalkalayın ve patlıcanların kenarından fırın tepsisine dökün. 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika biber ve domateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
TAVUKLU WRAP
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet lavaş ekmeği (marketlerde paket içinde satılıyor)
1 adet bütün tavuk göğsü
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı toz zencefil veya çok az rendelenmiş taze zencefil
2 çay kaşığı pul biber
Soya sosu çok tuzlu olduğu için tuz koymuyoruz!!
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Tavuk göğsünü yıkayıp süzün ve bıçakla enine keserek inceltin. Dilerseniz ızgarada pişirin, dilerseniz suda haşlayıp ince dilimler halinde kesin.
2- Tavaya yağı koyup ısıtın, ikiye böldüğünüz soğanları yarım daire şeklinde doğrayıp ilave edin. Bir kaç dakika orta ısıdaki ateşte soteleyin.
3- İri ve uzun doğranmış biberleri ekleyip biberleri çok az yumuşatın. Sebzeleri çok pişirmeyin biraz diri olsun.
4- Soya sosunu ve baharatları ilave edin. Karıştırıp ateşi kapatın.
5-Dilimlediğiniz tavukları ekleyip karıştırın.
6- Lavaş ekmeklerini ısıtın, tavuklu harcı dörde bölün ve lavaşlara paylaştırın, üzerine harcı yayıp rulo şeklinde sarın.
7- Yanına istediğiniz salatalık malzemesini koyup üzerine kabuğu soyulmuş badem serpin. Bademi dilerseniz iç harca ekleyebilirsiniz. Bademleri kolay soyma yöntemi püf noktalarında var. AFİYET OLSUN.
ISPANAKLI DALYAN KÖFTE
İçindekiler: 8
kişilik
250
gram yağsız dana kıyma
250
gram ıspanak
2
adet havuç
4
adet yumurta
1
adet küçük soğan
2
dilim bayat ekmek içi
1
yemek kaşığı irmik
½
çay kaşığı pul biber
½
çay kaşığı karabiber
½
yemek kaşığı kimyon
1
yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay
kaşığı tuz ( damak tadına göre )
Üzeri için:
1
tatlı kaşığı yoğurt
1
tatlı kaşığı zeytinyağı
Susam
Yapılışı:
gülümseyin:)
1-Ispanakları
yıkayıp kurulayın ve iri parçalar halinde koparın.
2- Bir tavayı iyice ısıtın, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve ıspanakları ekleyin. Ispanakları yüksek ateşte iki üç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
2- Bir tavayı iyice ısıtın, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve ıspanakları ekleyin. Ispanakları yüksek ateşte iki üç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
3- Üç
yumurtayı üç dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip kabuklarını
soyun.
4- Havuçları
soyup uzunluğuna dört parçaya bölün. Bir küçük tencereye
havuçları koyun,üstüne gelecek kadar su ekleyip haşlayın ve
soğumaya bırakın.
5- Kıymayı
derin bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğanı, bir yumurtayı,
ekmek içini, irmiği, bir kaşık zeytin yağını, pul biberi,
kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız
eti yarım saat dinlendirin.
6- Tezgaha
streç filmi serin, hazırladığınız köftelik eti streçe koyup
üzerine tekrar streç serin ve yaklaşık 25 santimetre kare
büyüklüğünde bir santim inceliğinde elinizle bastırarak açın.
7- Sonra
üstteki streçi kaldırın. Soğumuş ıspanakları her tarafına
eşit yayın. Ispanakların üzerine haşlayıp küp şeklinde
doğradığınız havuçları yayın.
8- Havuçların tam ortasına haşlanmış yumurtaları art arda dizin.
9- Eti streç yardımıyla bir kenarından yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Streçi altından alarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
8- Havuçların tam ortasına haşlanmış yumurtaları art arda dizin.
9- Eti streç yardımıyla bir kenarından yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Streçi altından alarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
10- Bir
tatlı kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı zeytin yağını
karıştırıp fırçayla etin üzerine sürün ve bolca susam
serpin.
11- Önceden 5 dakika ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
11- Önceden 5 dakika ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
12- Servis
tabağına alın, domates sosu (soslara bakın) ve yeşillikle servis
yapın. AFİYET OLSUN.
İçindekiler:
Salçalı et için:
250
gram dana kuşbaşı et
4 adet taze soğan
1
adet yeşil biber
1
adet domates
1
tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir
tutam karabiber
1
tutam kimyon
1
tutam tarçın
Tuz
ve kaynamış su
Bulgur pilavı için:
1
bardak pilavlık bulgur
1
adet büyük soğan
2
adet yeşil biber
1
adet domates
1
tatlı kaşığı domates salçası
1
tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½
çay kaşığı pul biber
Tuz
ve kaynamış su
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Tencereye yıkayıp suyunu süzdüğünüz etleri koyup suyunu çekinceye kadar çok kısık ateşte yağsız pişirin, sık sık kontrol ederek yanmamasına dikkat edin. Suyunu çekince biraz daha karıştırarak kavurun ve ateşi kapatın.
1- Tencereye yıkayıp suyunu süzdüğünüz etleri koyup suyunu çekinceye kadar çok kısık ateşte yağsız pişirin, sık sık kontrol ederek yanmamasına dikkat edin. Suyunu çekince biraz daha karıştırarak kavurun ve ateşi kapatın.
2- Bu
yemeği pratik olarak, et ve pilav malzemelerini birlikte
hazırlayabilirsiniz. Pilav tenceresine yağı ( 3 yemek kaşığı),
ince doğranmış kuru soğanları, biberleri ve taze soğanları koyarak
soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin.
3- Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca salçaları ekleyin ve bir kaç dakika karıştırın.
4- Bu aşamada bu malzemenin üçte birini et tenceresine aktarın.
5- Etlerin üzerini örtecek kadar kaynamış su koyup tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ve baharatlarını ekleyin, bir iki taşım kaynatıp ateşi kapatın.
3- Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca salçaları ekleyin ve bir kaç dakika karıştırın.
4- Bu aşamada bu malzemenin üçte birini et tenceresine aktarın.
5- Etlerin üzerini örtecek kadar kaynamış su koyup tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ve baharatlarını ekleyin, bir iki taşım kaynatıp ateşi kapatın.
6- Pilav
tenceresine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip ateşte biraz
karıştırın. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su
koyun ve tencerenin kapağını kapatıp, önce harlı ateşte bir
taşım kaynatın sonra çok kısık ateşte bulgur suyunu çekene
kadar pişirin. Ateşi kapatıp kapağını açıp biberini ekleyip karıştırın ve biraz dinlendirin.
7- Pilavı
tek kişilik kalıplara koyup servis tabağına ters çevirin,
üzerine salçalı etten koyun. AFİYET OLSUN.PATATES PÜRESİ KUCAĞINDA PİRZOLA
İçindekiler:
10 adet kuzu pirzola (kekik ve tarhun otu serpilmiş)
Kekik, tarhun otu
Püre için:
4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 büyük su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ucu kadar muskat rendesi
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın.
2- Püreyi pişireceğiniz derin bir tencereye haşlayıp soyduğunuz patatesleri alın ve ezme aleti ile iyice ezin. Süt, tuz ve tere yağını ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin. (Pürüzlü olursa piştikten sonra blender ile ezebilirsiniz.)
3- Bu arada, ızgarada veya yapışmaz tavada yağ koymadan pirzolaların her iki tarafını pişirin.
4- Püreyi ateşten alıp kaşar peyniri ve rendelenmiş az miktardaki muskatı ekleyip bir çırpma teliyle karıştırın. 5- Sıcakken servis tabağının ortasına koyun. ( kişi sayısın göre ayarlayın)
6- Pürenin tam ortasına pirzolaları yerleştirin ve yeşillik vs. ile servis yapın. Tabağın kenarlarına kuru kekik ve tarhun otu serpebilirsiniz. Salata ile tüketildiğinde sağlıklı, hafif ve lezzetli bir ana yemektir. AFİYET OLSUN.
SALÇALI PARMAK KÖFTE
İçindekiler:
Köfte harcı:
250
gram yağsız dana kıyma
2
yemek kaşığı irmik
1
yumurta
1 çay
kaşığı kimyon
½
çay kaşığı karabiber
½
çay kaşığı kişniş
1
yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay
kaşığı tuz
Sosu:
1
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay
kaşığı kekik
Bir
tutam tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1- Köfte harcı içindeki bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur. Parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir.
2- Domates salçası, zeytinyağı, kekik. tuz ve bir su bardağı suyu bir kasede karıştırıp köftelerin üzerine dikkatlice döküp 200 derecelik fırında yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin. AFİYET OLSUN.
2- Domates salçası, zeytinyağı, kekik. tuz ve bir su bardağı suyu bir kasede karıştırıp köftelerin üzerine dikkatlice döküp 200 derecelik fırında yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin. AFİYET OLSUN.
FIRINDA SEBZELİ KÖFTE
İçindekiler:
250
gram yağsız dana kıyması
2
yumurta
2
kaşık yoğurt
1
yemek kaşığı zeytinyağı
4
adet yeşil soğan
1
adet tatlı kırmızı biber
1
adet tatlı yeşil biber
1/3
demet maydanoz
2
kaşık galeta unu
1
kaşık irmik
1 çay
kaşığı kimyon
1 çay
kaşığı kişniş
½
çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:
gülümseyin:)
1- Yeşil
soğan, maydanoz, kırmızı ve yeşil biberler ince doğranır.
2- Geniş bir kapta tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur.
3- Yağlanmış fırın tepsisine köfte malzemesi bastırarak yerleştirilir. 190 derecelik fırında 30 – 35 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır. AFİYET OLSUN.
MAYDANOZLU PATATES VE KİŞNİŞLİ BİFTEK
İçindekiler: ( biftek için)
6 parça biftek
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil köy biberi
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Biftekleri ince dilimleyin. Isıtılmış bir tavaya yağ koyup, orta ateşte etlerin rengi dönene kadar soteleyin.
2. Sarımsak ve biberleri doğrayın ve etlere ilave edip bir kaç dakika karıştırın.
3. Domateslerin kabuklarını soyun. Küçük doğrayıp karışıma ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
4. Tuzu ekleyip ve ateşi kapatın. Baharatlarını ekleyin ve maydanozlu sıcak patates ve közlenmiş biber salatası ile servis yapın.
Maydanozlu patates:
1. İki adet patatesi haşlayın ve sıcakken küp şeklinde doğrayın.
2. Bir buçuk çay kaşığı tuz ve iki çay kaşığı iri doğranmış maydanozla karıştırıp etin yanında servis yapın. AFİYET OLSUN.
PATLICANLI TEPSİ KÖFTESİ
İçindekiler:
3 adet orta boy patlıcan
250 gram yağsız dana kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 emek kaşığı doğranmış maydanoz
1 dilim bayat ekmek ( ince çekilmiş)
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Patlıcanları aralıklı soyup halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yirmi dakika bekletin.
2. Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, irmik, yumurta, pul biber, tuz ve kimyonla köfte hamuru hazırlayın. Ağzı kapalı bir kaba koyun, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
3. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup ısıtın. Patlıcanların suyunu sıkıp tavaya koyun ve kapağını kapatarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. ( Daha sağlıklı olması için) Daha sonra derin olmayan bir tencereye alın.
4. Köfte hamurunu dolaptan çıkarıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
5. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup ısıtın. Köftelerin iki tarafını biraz pişirin ve patlıcanların üzerine yerleştirin.
6. Köfteleri kızarttığınız tavaya bir kaşık salça, sarımsak, bir miktar tuz ve bir su bardağı su koyup kaynatın ve köftelerin üzerine dökün.
7. Domates ve biber dilimleri koyarak kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Üzerine kekik serpip servis yapın. AFİYET OLSUN.
2- Geniş bir kapta tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur.
3- Yağlanmış fırın tepsisine köfte malzemesi bastırarak yerleştirilir. 190 derecelik fırında 30 – 35 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır. AFİYET OLSUN.
MAYDANOZLU PATATES VE KİŞNİŞLİ BİFTEK
İçindekiler: ( biftek için)
6 parça biftek
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil köy biberi
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Biftekleri ince dilimleyin. Isıtılmış bir tavaya yağ koyup, orta ateşte etlerin rengi dönene kadar soteleyin.
2. Sarımsak ve biberleri doğrayın ve etlere ilave edip bir kaç dakika karıştırın.
3. Domateslerin kabuklarını soyun. Küçük doğrayıp karışıma ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
4. Tuzu ekleyip ve ateşi kapatın. Baharatlarını ekleyin ve maydanozlu sıcak patates ve közlenmiş biber salatası ile servis yapın.
Maydanozlu patates:
1. İki adet patatesi haşlayın ve sıcakken küp şeklinde doğrayın.
2. Bir buçuk çay kaşığı tuz ve iki çay kaşığı iri doğranmış maydanozla karıştırıp etin yanında servis yapın. AFİYET OLSUN.
PATLICANLI TEPSİ KÖFTESİ
İçindekiler:
3 adet orta boy patlıcan
250 gram yağsız dana kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 emek kaşığı doğranmış maydanoz
1 dilim bayat ekmek ( ince çekilmiş)
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Patlıcanları aralıklı soyup halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yirmi dakika bekletin.
2. Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, irmik, yumurta, pul biber, tuz ve kimyonla köfte hamuru hazırlayın. Ağzı kapalı bir kaba koyun, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
3. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup ısıtın. Patlıcanların suyunu sıkıp tavaya koyun ve kapağını kapatarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. ( Daha sağlıklı olması için) Daha sonra derin olmayan bir tencereye alın.
4. Köfte hamurunu dolaptan çıkarıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
5. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup ısıtın. Köftelerin iki tarafını biraz pişirin ve patlıcanların üzerine yerleştirin.
6. Köfteleri kızarttığınız tavaya bir kaşık salça, sarımsak, bir miktar tuz ve bir su bardağı su koyup kaynatın ve köftelerin üzerine dökün.
7. Domates ve biber dilimleri koyarak kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Üzerine kekik serpip servis yapın. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder