13 Mart 2014 Perşembe

Kanepeler





PESTO SOSLU KANEPE

1) Soslar bölümündeki pesto sosu hazırlayın. Tam tahıllı ekmekleri küçük küçük kesin.
2) Üzerine beyaz krem peynir sürüp ortasına bir çay kaşığı pesto sos damlatın.
3) Birer çam fıstığı koyup kürdanla servis yapın. AFİYET OLSUN.



AVOKADO SOSLU KANEPE

1) Soslar bölümündeki avokado dip sosu hazırlayın. 
2) Çavdarlı tost ekmeklerini küçük kare parçalara kesin.
3) Ekmeklerin üzerine sostan bir miktar sürün.
4) Birer zeytin parçası koyup kürdan takın. AFİYET OLSUN.



PEYNİRLİ KALPLER

1) Tam buğday ekmeğini kalp şeklinde kesin.
2) Üzerine beyaz krem peyniri sürün, küçük kesilmiş domates ve fındık koyun.
3) Semizotu ile süsleyin. AFİYET OLSUN.



KAŞAR PEYNİRLİ ÇİÇEK KANEPE


1) Kaşar peynirini yarım santim kalınlığında büyük dilimler halinde doğrayın. Küçük şekilli kalıplarla kesin. 
2) Domates ve salatalıkları da aynı kalınlıkta doğrayıp aynı kalıplarla kesin. 
3) Kürdana sırasıyla kaşar peyniri, domates, salatalık ve çekirdeksiz zeytini takarak servis yapın.AFİYET OLSUN.



CEVİZ DİP SOSLU KANEPE

1) Tahıllı tost ekmeğini karelere bölün.

2) Üzerine cevizli sos sürüp yeşil biberle süsleyin. (Cevizli dip sos tarifi soslar bölümünde) AFİYET OLSUN.




NOHUTLU ÇİÇEK KANEPE
 Nohuttan başka bakliyatlarla da yapabilirsiniz.

İçindekiler: 4 kişilik
2 dolu yemek kaşığı nohut dip sosu ( tarifi soslar bölümünde)
8 dilim tost ekmeği
1/2 adet havuç ( haşlanmış veya taze; taze kullanırsanız kararmaması için limon suyu sürün.
Sap yapmak için maydanoz dalı

Yapılışı: gülümseyin:))
Tost ekmeklerini çiçek şeklinde kesin.
Çiçek ekmeklerin arasına ve üzerine olmak üzere ( iki çiçek üst üste ), nohut sosunu sürün.
Ortasına bir havuç dilimi koyun ve maydanozla sap ve yapraklarını yapın. AFİYET OLSUN.


LALE KANEPE

Sert beyaz peyniri küp şeklinde doğrayın.

Salatalığı halka şeklinde doğrayıp orta kısmını kesin.
Havucu soyup halka şeklinde doğrayın ve kararmaması için limon suyu sıkın. Lale şeklinde kesin.
Sırayla kürdana takın. AFİYET OLSUN.


HAVUÇ VE ZEYTİNLİ KANEPE                                                                                                       
Tost ekmeğini küçük karelere bölün. Üzerine ezilmiş beyaz peynir sürün.
Havucu ince halka şeklinde doğrayın.
Çekirdeksiz yeşil zeytini dilimleyin veya dilimlenmiş zeytin kullanın.
Ekmeğin üzerine havuç, maydanoz ve zeytin dilimini koyup kürdan takın. AFİYET OLSUN.


EZİNE PEYNİR VE KOKTEYL ZEYTİNLİ KANEPE

Ezine peynirini küp şeklinde doğrayın.

Kürdanla kokteyl zeytinleri peynirin üzerine takın. AFİYET OLSUN.


CEVİZ SOSLU MİNİ KİŞ
Hamuru:
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Un
Üzeri için:
Ceviz dip sos ( tarifi soslar bölümünde )

Yapılışı:
1) Tereyağı eritin. 
2) Derin bir kaba 2 bardak un, tuz ve kabartma tozu koyup karıştırın. 
3) Erittiğiniz ve biraz soğumuş tereyağı, yumurta, soğuk su ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Gerekirse un ilave edin. (Eğer çok katı olursa çok az yoğurt koyup hamuru yumuşatabilirsiniz.) Hamuru 20 dakika dinlendirin.
4) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlanmış tartölet kalıplarına bastırarak çok ince bir tabaka yerleştirin.
5) Kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden dört dakika ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
6) Kiş hamuru soğuyunca üzerine cevizli dip sos hazırlayıp sürün. ( Tarifi soslar bölümünde )
Küçük salatalık parçaları dereotu ve siyah zeytinle süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN.


 HAVUÇ VE KOKTEYL ZEYTİN TABAĞI
Yapılışı: gülümseyin:)
Havuçları çok küçük doğrayın. Limonla karıştırıp kanepe tabağına alın. Aralarına kokteyl zeytinleri koyup kürdan takın. AFİYET OLSUN.



TARATOR SOSLU KANEPE
İçindekiler: Yaklaşık 27 minik kanepe
3 dilim tahıllı tost ekmeği
3 kaşık tarator sos (Tarifi soslar bölümünde)
Pul biber, kuru nane

Yapılışı: gülümseyin:)
1. Her bir tost ekmeği dilimini dokuz küçük parçaya kesin.
2. Üzerine tarator sos sürüp pul biber ve nane serpin.
3. Kürdan takarak servis yapın. AFİYET OLSUN.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder