Kekikli ve tahıllı ekmeğimiz
Zeytinli ekmeğimiz
Geçen yıl yaptığım kayısı marmelatı
Cumartesi gecesi pazar kahvaltımız için yaptığım çilek reçeli 26.04.2014
Nar ekşili ve taze kekikli sızma zeytinyağı / Kahvaltı ve yemekler için çok sağlıklı bir başlangıç.
Kuru domatesli, kekikli ve nar ekşili sızma zeytinyağı
MENEMEN
İçindekiler: 2 adet domates 2 adet sivri biber
2 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar taze kaşar peyniri1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
2) Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve ince doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip orta ateşte soteleyin.
3) Bir kasede yumurtaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini karıştırın.
4) Domatesler biraz suyunu çekip ( kıvamı çok önemlidir ) ezilince yumurtalı karışımı ekleyin. Altını iyice kısın ve kaşıkla orta yerden başlamak üzere dairesel hareketlerle karıştırarak malzemenin birbiri ile birleşmesini sağlayın. Daha sonra iki dakika kapağını kapatarak pişirin. İki dakika sonra ateşi kapatın, sıcak
servis yapın. AFİYET OLSUN.
SADE OMLET
İçindekiler:
2
yumurta( kişi başı 1 yumurta)
1
yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,
karabiber
Yapılışı:
gülümseyin:)
1) Yumurtaları
bir kaseye koyun, tuz ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Sarısı ve beyazı birbirine karışsın.
2) Omlet tavasını ateşe koyup ısıtın ve yağı dökün.
3) Tavanın ısındığından iyice emin olunca karışımı boşaltın. Orta ateşte her iki tarafını pişirin. AFİYET OLSUN.
2) Omlet tavasını ateşe koyup ısıtın ve yağı dökün.
3) Tavanın ısındığından iyice emin olunca karışımı boşaltın. Orta ateşte her iki tarafını pişirin. AFİYET OLSUN.
MAYDANOZLU OMLET
İçindekiler: 2
kişilik
2
yumurta
2
yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1
yemek kaşığı doğranmış maydanoz
½
çay kaşığı pul biber
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
gülümseyin:)
1) Yumurtaları
bir kasede çırpın, içine peynir, maydanoz, pul biber ve tuzu
ekleyip karıştırın. 2) Omlet tavasını iyice ısıtın, yağı
koyup hemen karışımı içine boşaltın. Orta ateşte bir tarafını
pişirin. Eğer tam pişmemiş seviyorsanız bir spatula yardımıyla
ikiye katlayarak servis tabağına alın. İyice pişirmek
istiyorsanız tavada alt üst yapın. AFİYET OLSUN.
İçindekiler: 2
kişilik
2
yumurta
1
adet yeşil biber
1
adet küçük domates
½
çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Domatesi
küp şeklinde doğrayın ve suyunu süzün. 2) Biberi ince doğrayın.
3) Bir kasede yumurtaları çırpın, domates, biber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
4)Omlet tavasını iyice ısıtın. Zeytin yağını koyup karışımın tamamını tavaya dökün. Her iki tarafını pişirip servise alın. AFİYET OLSUN.
BRUSCHETTA
SICAK DOMATES3) Bir kasede yumurtaları çırpın, domates, biber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
4)Omlet tavasını iyice ısıtın. Zeytin yağını koyup karışımın tamamını tavaya dökün. Her iki tarafını pişirip servise alın. AFİYET OLSUN.
BRUSCHETTA
İtalyanlara ait bir
iştah açıcı
İçindekiler: 4
kişilik
4
dilim tahıllı tost ekmeği veya 2 adet sandviç ekmeği
2
adet orta boy sert domates
100
gram kaşar veya mozzarella peyniri
2
adet Sarımsak
1,5
yemek kaşığı sızma zeytin yağı
Tuz (
isterseniz)
Taze
nane yaprakları
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Sandviç
ekmeklerini bıçakla ikiye bölün.
2) Zeytin yağını küçük bir kaseye koyup içine ezilmiş sarımsakları ilave edin.
3) Yağlı karışımı kaşık veya fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün ve bu şekilde ekmekleri kızartın. Arzu ederseniz önce ekmekleri kızartıp sonra yağı sürebilirsiniz. İki şekilde de olur.
2) Zeytin yağını küçük bir kaseye koyup içine ezilmiş sarımsakları ilave edin.
3) Yağlı karışımı kaşık veya fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün ve bu şekilde ekmekleri kızartın. Arzu ederseniz önce ekmekleri kızartıp sonra yağı sürebilirsiniz. İki şekilde de olur.
4) Domates
ve peynirleri küp şeklinde doğrayın.
5) Kızarmış ekmeklerin üzerine domates ve peynirleri yerleştirin. Sıcak fırına sürüp 1 -2 dakika peynirler erimeden çıkarın. Üzerine nane yaprağı koyup sıcak servis yapın. Fesleğen ve kekik serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
MİNİ BOY PİZZA
İçindekiler: 4 kişilik
2 adet mini bazlama ekmeği
4 tatlı kaşığı domates sosu ( tarifi soslar bölümünde )
4 orta boy domates
4 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
Bazlama ekmeklerinin üzerini kapatacak kadar kaşar peyniri dilimleri
Fesleğen yaprakları, kekik, pul biber
4 dilim sucuk veya salam ( isteğe bağlı )
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Minik bazlama ekmeklerini bıçakla ikiye ayırın.
2) Üzerine bir tatlı kaşığı domates sosunu yayın.
3) Domatesleri dilimleyin ve ekmeklerin üzerine eşit dağıtın.
4) Zeytini, kaşar peynirini, fesleğen yaprağını ve sucuk dilimini koyup kekik serpin. 190 derecelik fırında veya ızgarada kaşarlar eriyene kadar pişirin.
5) Üzerine tekrar fesleğen yaprağı koyup ve kekik serpin. Yanında kurumuş domates dilimleri ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.
KREP HAMURU
5) Kızarmış ekmeklerin üzerine domates ve peynirleri yerleştirin. Sıcak fırına sürüp 1 -2 dakika peynirler erimeden çıkarın. Üzerine nane yaprağı koyup sıcak servis yapın. Fesleğen ve kekik serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
MİNİ BOY PİZZA
İçindekiler: 4 kişilik
2 adet mini bazlama ekmeği
4 tatlı kaşığı domates sosu ( tarifi soslar bölümünde )
4 orta boy domates
4 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
Bazlama ekmeklerinin üzerini kapatacak kadar kaşar peyniri dilimleri
Fesleğen yaprakları, kekik, pul biber
4 dilim sucuk veya salam ( isteğe bağlı )
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Minik bazlama ekmeklerini bıçakla ikiye ayırın.
2) Üzerine bir tatlı kaşığı domates sosunu yayın.
3) Domatesleri dilimleyin ve ekmeklerin üzerine eşit dağıtın.
4) Zeytini, kaşar peynirini, fesleğen yaprağını ve sucuk dilimini koyup kekik serpin. 190 derecelik fırında veya ızgarada kaşarlar eriyene kadar pişirin.
5) Üzerine tekrar fesleğen yaprağı koyup ve kekik serpin. Yanında kurumuş domates dilimleri ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.
KREP HAMURU
İçindekiler: Yaklaşık 8 adet
2
yumurta
2 çay
bardağı süt
1 çay
bardağı un ( tepeleme dolu olsun )
Bir
fiske tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
gülümseyin:)
1) Tüm
malzemeleri derin bir karıştırma kabında karıştırın.
2) Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtın ve çok az sıvı yağ ( 1 çay kaşığı) ilave edip yağı her tarafına yayın.
3) Krep karışımından küçük bir kepçe tavaya dökün ve anında tavanın her tarafına, tavayı her yana eğerek yayın. Orta ateşte kenarları kuruyana kadar bir tarafını pişirin, sonra diğer tarafını çevirin. Biraz pembeleşince düz bir tabağa alın.
4) Kalan hamurun hepsini bu şekilde pişirin. İçine dilediğiniz harcı ( peynir, zeytin, domates, salatalık, et türevleri vs.) hazırlayıp ya rulo şeklinde sararak ya da ikiye katlayarak servis yapın. AFİYET OLSUN.
PANKEK
2) Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtın ve çok az sıvı yağ ( 1 çay kaşığı) ilave edip yağı her tarafına yayın.
3) Krep karışımından küçük bir kepçe tavaya dökün ve anında tavanın her tarafına, tavayı her yana eğerek yayın. Orta ateşte kenarları kuruyana kadar bir tarafını pişirin, sonra diğer tarafını çevirin. Biraz pembeleşince düz bir tabağa alın.
4) Kalan hamurun hepsini bu şekilde pişirin. İçine dilediğiniz harcı ( peynir, zeytin, domates, salatalık, et türevleri vs.) hazırlayıp ya rulo şeklinde sararak ya da ikiye katlayarak servis yapın. AFİYET OLSUN.
PANKEK
İçindekiler: 6 kişilik
1
yumurta
1 çay
bardağı süt
1 çay
bardağı un ( tepeleme dolu olsun )
1
kaşık şeker
1
fiske tuz
1 çay
kaşığı vanilya
1 çay
kaşığı kabartma tozu
1
yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Sulu
ve kuru karışımları ( yumurta, süt, yağ ) / ( un, şeker,
kabartma tozu, vanilya, tuz) ayrı ayrı karıştırıp, iki
malzemeyi birbirine karıştırın.
2) Yağlanmış küçük bir tavaya( tavayı fırça veya peçete yardımıyla yağlayın ) küçük bir kepçe döküp her tarafa yayın. Tek tek altını ve üstünü pişirin.
3) Pankek yapmak için çok küçük tavalar satılıyor, ben kullanıyorum, bununla pankek pişirmek çok kolay ve başarılı oluyor.
4) Piştikten sonra üzerine pudra şekeri, çikolata sosu, marmelat, bal sürebilir, muz, çilek, kivi gibi meyve dilimleri ile tüketebilirsiniz. Krep hamurundan daha kalın ve küçük çapta olur. AFİYET OLSUN.
2) Yağlanmış küçük bir tavaya( tavayı fırça veya peçete yardımıyla yağlayın ) küçük bir kepçe döküp her tarafa yayın. Tek tek altını ve üstünü pişirin.
3) Pankek yapmak için çok küçük tavalar satılıyor, ben kullanıyorum, bununla pankek pişirmek çok kolay ve başarılı oluyor.
4) Piştikten sonra üzerine pudra şekeri, çikolata sosu, marmelat, bal sürebilir, muz, çilek, kivi gibi meyve dilimleri ile tüketebilirsiniz. Krep hamurundan daha kalın ve küçük çapta olur. AFİYET OLSUN.
WAFFLE ( Tavada / fırında / makinede)
İçindekiler: 8 adet
Tavada:
Tavada:
2
yumurta
1 su
bardağı süt
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 dolu su
bardağı un
2 çay
kaşığı vanilya
2 çay
kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
gülümseyin:)
1. Şeker ve tereyağını çırpın.
2. İçine yumurtaları koyup çırpmaya devam edin.
3. Koyu bir kıvama gelen karışıma sütü ekleyin.
4. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz karıştırın.
5. Küçük yapışmaz bir tavaya, küçük bir kepçe yardımıyla karışımdan dökün, kabarmaya başlayınca tersini çevirip pişirin.
6. Servis tabağına alın, istediğiniz meyve, tatlı sos, çikolata sosu, krema vs. ile servis yapın. AFİYET OLSUN.
Fırında:
Bu tarif waffle kalıpları ile fırında da yapılabilir.
Waffle kalıbını yağlayın.
Kalınlığını siz ayarlayabilirsiniz, kalın isterseniz kalıba biraz fazla, ince isterseniz daha az koyabilirsiniz. Ben biraz kalın yaptım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin.
Fırından çıkınca soğutun ve kalıptan çıkarın.
Üzerine tercihinize göre sos ve meyve koyun.
Ben fırında yaptığım waffle üzerine çikolata sosu, ananas, muz ve çilek koydum.
Waffle makineniz varsa aynı uygulamayı yapın, makine her iki tarafını birlikte pişirecektir.
Dediğim gibi üzerine koyacağınız malzemelerde özgürsünüz, yaratıcılığınızı kullanıp kendi tadınızı oluşturabilirsiniz:))
SANDVİÇ YUVASINDA YUMURTA
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet yuvarlak sandviç ekmeği
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Sandviç ekmeklerinin üstünden bir kapak açıp içini boşaltın.
2. Yumurta tavasına yağı koyup ısıtın ve yumurtaları dağıtmadan içine kırın. Tavanın kapağını kapatarak sadece akı beyazlanıncaya kadar pişirin.
3. Yumurtaları dikkatli bir şekilde tek tek sandviçlerin içine koyun.
4. Fırın (200 derece) veya ızgarada birkaç dakika, sandviçler kızarana kadar bekletip sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN.
2. İçine yumurtaları koyup çırpmaya devam edin.
3. Koyu bir kıvama gelen karışıma sütü ekleyin.
4. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz karıştırın.
5. Küçük yapışmaz bir tavaya, küçük bir kepçe yardımıyla karışımdan dökün, kabarmaya başlayınca tersini çevirip pişirin.
6. Servis tabağına alın, istediğiniz meyve, tatlı sos, çikolata sosu, krema vs. ile servis yapın. AFİYET OLSUN.
Fırında:
Bu tarif waffle kalıpları ile fırında da yapılabilir.
Waffle kalıbını yağlayın.
Kalınlığını siz ayarlayabilirsiniz, kalın isterseniz kalıba biraz fazla, ince isterseniz daha az koyabilirsiniz. Ben biraz kalın yaptım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin.
Fırından çıkınca soğutun ve kalıptan çıkarın.
Üzerine tercihinize göre sos ve meyve koyun.
Ben fırında yaptığım waffle üzerine çikolata sosu, ananas, muz ve çilek koydum.
Waffle makineniz varsa aynı uygulamayı yapın, makine her iki tarafını birlikte pişirecektir.
Dediğim gibi üzerine koyacağınız malzemelerde özgürsünüz, yaratıcılığınızı kullanıp kendi tadınızı oluşturabilirsiniz:))
SANDVİÇ YUVASINDA YUMURTA
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet yuvarlak sandviç ekmeği
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Sandviç ekmeklerinin üstünden bir kapak açıp içini boşaltın.
2. Yumurta tavasına yağı koyup ısıtın ve yumurtaları dağıtmadan içine kırın. Tavanın kapağını kapatarak sadece akı beyazlanıncaya kadar pişirin.
3. Yumurtaları dikkatli bir şekilde tek tek sandviçlerin içine koyun.
4. Fırın (200 derece) veya ızgarada birkaç dakika, sandviçler kızarana kadar bekletip sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN.
İçindekiler:
1 olgun domates
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
kekik, reyhan, pul biber, tuz
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Bir tavaya kabukları soyulup doğranmış domatesi koyun. Kısık ateşte domatesi çok az soteleyin, burada amaç domatesi ısıtıp içindeki likopenden daha çok yararlanmak.
2) Ateşten alıp servis tabağına alın. Üzerine yağı ve tüm malzemeleri ilave edip kahvaltı sofranızda kızarmış ekmekle servis yapın. Çok sağlıklı bir karışım. Afiyet olsun.
PEYNİRLİ EKMEK
İçindekiler:
6 dilim çavdar ekmeği
2
kibrit kutusu büyüklüğünde ezilmiş beyaz peynir veya lor
peyniri
1
kibrit kutusu büyüklüğünde ince doğranmış kaşar peyniri
2 yumurta
1
küçük ince doğranmış yeşil biber
1
yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Çörek
otu, pul biber, fesleğen, kekik
Yapılışı: gülümseyin:)
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Baharatlar
hariç tüm malzemeleri derin bir tabakta karıştırın.
2) Macun haline gelince çavdar dilimlerinin üzerine sürün.
3) Küçük bir tabakta çörek otu, pul biber, kekik ve fesleğeni karıştırıp ekmeklerin üzerine bolca serpin.
4) Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Sabah kahvaltılarında, akşam üzeri çaylarında, çocuklar okuldan gelince keyifle yenilebilir. AFİYET OLSUN.
Yukarıdaki tarifi değişik ekmeklerle ve üzerine domates ve biber dilimleri koyarak hazırlayabilirsiniz.
PATATESLİ OMLET
İçindekiler:
KÖRİLİ EKMEK
Bizim kahvaltı keyfimiz
Yeşil çay eşliğinde kahvaltımız
2) Macun haline gelince çavdar dilimlerinin üzerine sürün.
3) Küçük bir tabakta çörek otu, pul biber, kekik ve fesleğeni karıştırıp ekmeklerin üzerine bolca serpin.
4) Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Sabah kahvaltılarında, akşam üzeri çaylarında, çocuklar okuldan gelince keyifle yenilebilir. AFİYET OLSUN.
Yukarıdaki tarifi değişik ekmeklerle ve üzerine domates ve biber dilimleri koyarak hazırlayabilirsiniz.
PATATESLİ OMLET
İçindekiler:
3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
3 kaşık doğranmış
maydanoz
1 kaşık zeytinyağı
½ çay kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
rendelenmiş kaşar veya tulum peyniri
Tuz ( Peynirin tuzuna göre
)
Yapılışı: (
gülümseyin :)
1) Patatesleri kabuğuyla
haşlayın.
2) Soğuduktan kabuğunu soyup ince halkalar halinde doğrayın: İnce doğranmış maydanoz, karabiber, tuz, bir yemek kaşığı ufalanmış tulum veya kaşar peyniri ve yumurtaları ilave edip karıştırın.
3) Yanmaz bir tavayı ocakta iyice ısıtın ve bir kaşık zeytinyağı döküp karışımı tavaya dikkatlice koyun. Tavanın her tarafını hafif ateşte kızartın.
4) Üzerine düz bir kapak koyup çevirerek diğer tarafını da pişirin. Sabah kahvaltınıza ve akşamüzeri çayınıza eşlik edebilecek, çocukların da seveceği bir omlet. AFİYET OLSUN.
KAŞARLI, DOMATESLİ TOST
İçindekiler: Tek kişilik
2 dilim tost ekmeği
1 adet küçük domates
1 dilim taze kaşar
Kekik, pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
İki tost ekmeğinin arasına kaşar ve domatesi yerleştirip kekik ve pul biber serpin. Tost makinesinde hafif kızarana kadar pişirip, salata malzemeleriyle servis yapın. Kahvaltı yapmaya zaman olmadığında tost iyi bir çözüm oluyor. AFİYET OLSUN.
2) Soğuduktan kabuğunu soyup ince halkalar halinde doğrayın: İnce doğranmış maydanoz, karabiber, tuz, bir yemek kaşığı ufalanmış tulum veya kaşar peyniri ve yumurtaları ilave edip karıştırın.
3) Yanmaz bir tavayı ocakta iyice ısıtın ve bir kaşık zeytinyağı döküp karışımı tavaya dikkatlice koyun. Tavanın her tarafını hafif ateşte kızartın.
4) Üzerine düz bir kapak koyup çevirerek diğer tarafını da pişirin. Sabah kahvaltınıza ve akşamüzeri çayınıza eşlik edebilecek, çocukların da seveceği bir omlet. AFİYET OLSUN.
KAŞARLI, DOMATESLİ TOST
İçindekiler: Tek kişilik
2 dilim tost ekmeği
1 adet küçük domates
1 dilim taze kaşar
Kekik, pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
İki tost ekmeğinin arasına kaşar ve domatesi yerleştirip kekik ve pul biber serpin. Tost makinesinde hafif kızarana kadar pişirip, salata malzemeleriyle servis yapın. Kahvaltı yapmaya zaman olmadığında tost iyi bir çözüm oluyor. AFİYET OLSUN.
KÖRİLİ EKMEK
İçindekiler: 4 dilim kepekli tost ekmeği veya sandviç ekmeği 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir 1 yemek kaşığı koyu yoğurt 2 çay kaşığı köri 6-7 dal ince kıyılmış dereotu ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı mercanköşk 1 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı çörek otu 1 diş ezilmiş sarımsak(sarımsağın etkin maddesi allicin etkisi ezilerek ortaya çıkıyor.) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı |
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Sandviç ekmeklerini ikiye bölün, zeytinyağı ile sarımsağı karıştırıp sürün ve fırında 200 derecede bir kaç dakika hafifçe kızartın.
2) Diğer malzemelerin hepsini iyice karıştırıp bu ekmeklerin üzerine sürün, her birinin üzerine çörek otu serpin ve sıcak fırında bir kaç dakika bekletip servis tabağına alın. AFİYET OLSUN.
SUCUKLU, KAŞARLI, DOMATESLİ EKMEK
İçindekiler: 4 kişilik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 dilim tost ekmeği
İstediğiniz kadar ince dilimlenmiş sucuk
4 parça dilim kaşar
2 adet domates
4 adet zeytin
Salatalık, dereotu, kekik, pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Sucuk dilimlerini tavada biraz pişirin.
2) Salçayı biraz su ile inceltin ve küçük bir tavada yağ ile kısık ateşte bir kaç dakika pişirin.
3) Domatesleri halka şeklinde dilimleyin.
4 Ekmeklerin üzerine domates sosunu eşit şekilde dağıtın ve üzerine kekik serpin.
5) Sırasıyla sucukları, kaşar ve domates dilimlerini koyun ve tekrar kekik serpip ızgarada kaşarlar eriyene kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp zeytin, salatalık ve dereotu ile süsleyin. AFİYET OLSUN.
SİMİT SANDVİÇ
İçindekiler:
1 adet büyük simit
1 adet orta boy domates
2 kibrit kutusu büyüklüğünde istediğiniz peynir çeşidi ( Ben taze kaşar kullandım)
Kekik
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Bir elinizle simidin üzerine hafif bastırarak (dağılmaması için) ikiye bölün.
2) Domatesleri halka şeklinde kesin.
3) Peynirleri dilimleyin.
4) Simidin alt kısmına domates ve peynir dilimlerini yerleştirip kekik serpin, üst kısmını yerleştirip dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN. İstediğiniz malzemelerle yapabilir, tarifi zenginleştirebilirsiniz. Aşağıdaki gibi...
KURU DOMATES DİLİMLİ KAŞARLI EKMEK
İçindekiler: 1 kişilik
1 dilim tahıllı tost ekmeği
2 dilim kuru domates
1 büyük dilim kaşar peyniri
Bir kaç parça taze kekik
1/2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Yağ ile sarımsağı karıştırıp tost ekmeğinin üzerine sürün.
2) Kaşar peyniri, domates dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirin.
3. Kekik serpip fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin. AFİYET OLSUN.
PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI
İçindekiler:
Domates / beyaz peynir / salatalık / tere / roka / dere otu / taze nane / marul / pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
1.Domateslerin üst kısmından bir kapak kesin, içimi boşaltın.
2. Beyaz peyniri ezin.
3. Yeşillikleri küçük doğrayın, peynirle karıştırın, pul biber ekleyin.
4. Domateslerin içine doldurup ortalarına bir zeytin koyun. AFİYET OLSUN.
MANTAR DOLMASI
İçindekiler:
10 adet temizlenip ortası çıkarılmış mantar
1 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış domates
1 adet küçük doğranmış yeşil biber
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze kekik
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Kekik dışında tüm malzemeleri karıştırıp mantarlara doldurun.
2. Izgarada veya fırında 10- 15 dakika mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Üzerine taze kekik serpip sıcak servis yapın. Pazar kahvaltıları için bir tarif. AFİYET OLSUN.
KÖZLENMİŞ BİBER KUCAĞINDA PEYNİR SALATASI
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet kırmızı biber
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
1 adet salatalık ( çok küçük doğranmış )
2 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz
Pul biber
Çörek otu
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Biberleri yıkayıp ızgarada közleyin.
2. Soğuyunca soyun ve ortasını açıp çekirdeklerini çıkarın.
3. Peynir, ceviz, salatalık ve yeşillikleri karıştırıp biberlerin içine eşit bir şekilde doldurun.
4. Üzerine çörek otu serpip dereotunu koyun. Yanında Omega 3 kaynağı semizotu ile servis yapın. İçine konan malzemeler vitamin kaybına uğramadan taze tüketilmelidir. Tek başına kahvaltı yerine geçecek bir tarif, yanına bir dilim çavdar ekmeği eşlik edebilir. AFİYET OLSUN.
Benim kahvaltılarım:))
1) Sandviç ekmeklerini ikiye bölün, zeytinyağı ile sarımsağı karıştırıp sürün ve fırında 200 derecede bir kaç dakika hafifçe kızartın.
2) Diğer malzemelerin hepsini iyice karıştırıp bu ekmeklerin üzerine sürün, her birinin üzerine çörek otu serpin ve sıcak fırında bir kaç dakika bekletip servis tabağına alın. AFİYET OLSUN.
SUCUKLU, KAŞARLI, DOMATESLİ EKMEK
İçindekiler: 4 kişilik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 dilim tost ekmeği
İstediğiniz kadar ince dilimlenmiş sucuk
4 parça dilim kaşar
2 adet domates
4 adet zeytin
Salatalık, dereotu, kekik, pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Sucuk dilimlerini tavada biraz pişirin.
2) Salçayı biraz su ile inceltin ve küçük bir tavada yağ ile kısık ateşte bir kaç dakika pişirin.
3) Domatesleri halka şeklinde dilimleyin.
4 Ekmeklerin üzerine domates sosunu eşit şekilde dağıtın ve üzerine kekik serpin.
5) Sırasıyla sucukları, kaşar ve domates dilimlerini koyun ve tekrar kekik serpip ızgarada kaşarlar eriyene kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp zeytin, salatalık ve dereotu ile süsleyin. AFİYET OLSUN.
SİMİT SANDVİÇ
İçindekiler:
1 adet büyük simit
1 adet orta boy domates
2 kibrit kutusu büyüklüğünde istediğiniz peynir çeşidi ( Ben taze kaşar kullandım)
Kekik
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Bir elinizle simidin üzerine hafif bastırarak (dağılmaması için) ikiye bölün.
2) Domatesleri halka şeklinde kesin.
3) Peynirleri dilimleyin.
4) Simidin alt kısmına domates ve peynir dilimlerini yerleştirip kekik serpin, üst kısmını yerleştirip dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN. İstediğiniz malzemelerle yapabilir, tarifi zenginleştirebilirsiniz. Aşağıdaki gibi...
KURU DOMATES DİLİMLİ KAŞARLI EKMEK
İçindekiler: 1 kişilik
1 dilim tahıllı tost ekmeği
2 dilim kuru domates
1 büyük dilim kaşar peyniri
Bir kaç parça taze kekik
1/2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı: gülümseyin:)
1) Yağ ile sarımsağı karıştırıp tost ekmeğinin üzerine sürün.
2) Kaşar peyniri, domates dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirin.
3. Kekik serpip fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin. AFİYET OLSUN.
PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI
İçindekiler:
Domates / beyaz peynir / salatalık / tere / roka / dere otu / taze nane / marul / pul biber
Yapılışı: gülümseyin:)
1.Domateslerin üst kısmından bir kapak kesin, içimi boşaltın.
2. Beyaz peyniri ezin.
3. Yeşillikleri küçük doğrayın, peynirle karıştırın, pul biber ekleyin.
4. Domateslerin içine doldurup ortalarına bir zeytin koyun. AFİYET OLSUN.
MANTAR DOLMASI
İçindekiler:
10 adet temizlenip ortası çıkarılmış mantar
1 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış domates
1 adet küçük doğranmış yeşil biber
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze kekik
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Kekik dışında tüm malzemeleri karıştırıp mantarlara doldurun.
2. Izgarada veya fırında 10- 15 dakika mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Üzerine taze kekik serpip sıcak servis yapın. Pazar kahvaltıları için bir tarif. AFİYET OLSUN.
KÖZLENMİŞ BİBER KUCAĞINDA PEYNİR SALATASI
İçindekiler: 4 kişilik
4 adet kırmızı biber
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
1 adet salatalık ( çok küçük doğranmış )
2 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz
Pul biber
Çörek otu
Yapılışı: gülümseyin:)
1. Biberleri yıkayıp ızgarada közleyin.
2. Soğuyunca soyun ve ortasını açıp çekirdeklerini çıkarın.
3. Peynir, ceviz, salatalık ve yeşillikleri karıştırıp biberlerin içine eşit bir şekilde doldurun.
4. Üzerine çörek otu serpip dereotunu koyun. Yanında Omega 3 kaynağı semizotu ile servis yapın. İçine konan malzemeler vitamin kaybına uğramadan taze tüketilmelidir. Tek başına kahvaltı yerine geçecek bir tarif, yanına bir dilim çavdar ekmeği eşlik edebilir. AFİYET OLSUN.
PEYNİRLİ GÖZLEME
Malzeme: (İki adet için)
1 adet hazır yufka
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Gülümseyin:)
1. Beyaz peynir, maydanoz ve naneyi karıştırın.
2. Yufkayı ikiye bölün.
3. Bir parçasını ikiye katlayın, ortasına peynirli malzemenin yarısını yayıp kenarlarını, iç malzeme dökülmeyecek şekilde üzerine doğru katlayın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.
4. Tavayı ısıtın, biraz yağ koyup, orta ateşte gözlemelerin iki tarafını pişirin. İkiye keserek servis yapın. AFİYET OLSUN.
KIYMALI GÖZLEME
Malzeme: ( İki adet için)
1 adet hazır yufka
Bir avuç kadar kıyma
1 orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz kekik ve tuz
Yapılışı: Gülümseyin:)
1. Tavaya kıymayı koyup, orta ateşte yağ koymadan rengi dönünceye kadar kavurun.
2. Biberi doğrayıp kıymaya ekleyip karıştırın.
3. Domatesin kabuğunu soyun ve küçük doğrayıp karışıma ekleyin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin ve ateşten alın.
4. Tuz, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın. Biraz soğutun.
5. Aynı peynirli gözleme gibi hazırlayıp pişirin. Ortadan ikiye keserek servis yapın. AFİYET OLSUN.
Benim kahvaltılarım:))
Yeşil çay eşliğinde kahvaltımız
Kahvaltı tabağım
Pazar kahvaltımız
Kahvaltı çiçeklerim:))
Eğlenceli omletler (çocuk menülerinde)
Kahvaltıda kaşarlı kanepeler (kanepeler bölümünde )
Salçalı toplar
Küçük üçgen veya
kare ekmek dilimleri hazırlayın. 2 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı pul biber, ezilmiş bir diş sarımsak, iri çekilmiş
3 adet cevizi karıştırın. Bu karışımla toplar hazırlayın.
Ekmek dilimlerinin üzerine maydanoz yaprağı , onun üzerine de
hazırlamış olduğunuz topları yerleştirip kürdanla servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder